Madeira - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

Transportul către Madeira

Dacă nu doriţi neapărat să simţiţi pe timpul drumului mişcându-se sub dumneavoastră podeaua unei nave maritime, avionul rămâne cea mai bună variantă pentru a ajunge în Madeira. Desigur, este şi cea mai rapidă. Călătoria cu avionul durează ceva mai mult de patru ore.

Să te îmbarci pe aeroport şi după numai câteva ore să te poţi bucura de natura exotică a Madeirei este o idee bună, nu-i aşa? Aeroprtul Santa Catarina a fost modernizat considerabil, iar pista sa de aterizare a fost prelungită cu 180 m, pe piloni, deasupra mării. 

În sus, spre nori

Biletele de avion nu sunt foarte scumpe. Dacă doriţi să zburaţi fără asistenţa unei agenţii de turism, puteţi călători de la Viena, biletul dus fiind sub 200 Euro.

Dacă aveţi biletul de avion inclus în preţul excursiei, puteţi ajunge la Madeira şi să reveniţi de acolo, la un preţ mai mic cu câteva zeci de Euro. Preţul mediu obişnuit, pentru un adult este de circa 250 Euro , pentru un bilet dus-întors. Depinde desigur, de clasa serviciilor în timpul zborului, durata sejurului şi cât de devreme aţi făcut rezervarea.

De obicei, preţul unei excursii, în funcţie de calitatea serviciilor oferite, pleacă de la aproximativ 400 Euro, pentru un sejur standard de e o săptămână, putând ajunge până la 600 Euro, pentru un concediu tematic mai scump. Se poate însă ajunge şi la contravaloarea unui automobil, pentru sejururi „all inclusive“

Pe patru roţi

Pe insulă vă veţi deplasa preponderent pe şosele. Există aici două teleferice, care oferă posibilitatea de transport în oraşul Funchala, , dar asta este tot ce exista ca transport în afară de şosea. La începutul secolului al XX-lea în Madeira funcţiona şi o cale ferată, însă aceasta este închisă de mai mulţi ani.

Reţeaua de şosele este însă suficient de densă şi completată cu autostrăzi. Problema terenurilor înalte a fost rezolvată prin câţiva kilometrii de tunele şi poduri, proiectate îndrăzneţ. Cu maşina, puteţi ajunge practic oriunde şi la un cost rezonabil. În Madeira, sunt multe centre de închrieri auto, iar rezervarea o puteţi face prin internet, de acasă.


Pe jos sau cu maşina

Închirierea unei maşini, pe durata unei zile costă circa 40-50 de Euro, la care se adaugă preţul benzinei. Dacă durata de închiriere este mai mare, preţul pe zi scade. Benzina costă aprox. un Euro pe litru, ceea ce vă va fi pe plac. Datorită consumului mare de carburant pentru urcarea drumurilor în pantă, transportul în comun este mai scump decât suntem noi obişnuiţi, însă transportul cu taxiul costă asemănător, uneori chiar mai puţin, decât la noi.

De aceea, transportul cu propriul autoturism nu este o modalitate prea scumpă de vizitare a frumuseţilor din Madeira şi, în plus, vă asigură un confort sporit şi libertate de mişcare, comprativ cu transportul în comun.

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri