Madeira - Moneda şi preţurile

(Pagini) > > > Moneda şi preţurile

De la acceptarea de către Portugalia  a monedei Euro, această monedă este flosită şi în Madeira. Astfel colecţionarii sunt lipsiţi de plăcerea de a găsi aici  o monedă exotică.
Banii de buzunar

Mijloace de plătit

Dacă înainte de a pleca în excursie aţi uitat să vă cumpăraţi Euro, nu se întâmplă nimic. Datorită multitudinii bancomatelor nu ar trebui să aveţi probleme nici în Madeira. Cele mai numeroase sunt în Funchal, dar şi în fiecare orăşel există o bancă cu bancomate. În zilele lucrătoare, băncile sunt deschise de la 8:30 la 15:00 (în centrele turistice până la 18:00) dar în week-end sunt închise.

În marea majoritatea magazinelor şi restaurantelor puteţi plăti cu cardul, aşa că aici nu veţi răbda de foame.

De mâncare

Preţurile la alimente sunt aici mai mari cu circa 15% decât în Portugalia. Pentru 1,5 l de cola veţi plăti 1Eeur, preţul laptelui şi sucurilor naturale , sunt şi ele în jur de 1 Eur. Chiflele se pot cumpăra cu 15 cenţi, iar pachetul de pâine toast, cu 1,45 Eur.Dacă aveţi mesele incluse în preţul excursiei, pentru alimente nu ar trebui să cheltuiţi sume piperate.

Iubitorii vinului vor aprecia cu siguranţă, preţurile mai mult decât accesibile ale acestei delicatese locale. Pentru un vin de cinci ani, veţi plăti circa 8 Eur, iar pentru unul vechi de 10 ani, în jur de 20 de Eur. Vinul de Madeira este apreciat în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai bune şi nu puţini sunt acei turişti care vin aici numai pentru el.

Drumeţiile

Deplasarea pe insulă este destul de dificilă, mai ales cu transportul în comun. Se călătotreşte aici pe distanţe mari şi pe un teren colinar, aşa că, consumul de carburanţi se regăseşte în preţul biletului de călătorie. Comparativ, taxiurile, care sunt cel mai scump mijloc de transpot, sunt cu ceva mai ieftine decât în statele europene. Vă puteţi desigur închiria un automobil, la preţul de circa 100 Eeur pe zi. Este suficient să aveţi vârsta de cel puţin 21 de ani şi permis de conducere cu o vechime de minim 1 an.

În aceste condiţii, cea mai mare parte a bugetului dumneavoastră de călătorie va fi cheltuită pe gama largă de atracţii oferite de Madeira. Madeira trăieşte în mare parte din turism, iar preţurile distracţiilor corespund scopului. Dar ce altceva poţi să faci într-un asemenea colţ de rai decât să te bucuri de toate frumuseţile sale?

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri