Surfing la Madeira

Surfing la Madeira
06.10.09 09:10:55

Madeira oferă excelente condiţii naturale pentru practicarea unora dintre sporturile nautice, printre care şi surfingul. Primii care au descoperit potenţialul insulei ca destinaţie pentru surfing au fost surferii profesionişti şi amatori din Portugalia. Faima Madeirei s-a răspândit apoi în întreaga lume, aşa încât, nu după mult timp, a fost vizitată de o echipă de surferi de la Rio de Janeiro.  Brazilienii au fost încântaţi de insulă şi au publicat pe site-ul lor de internet o multitudine de fotografii şi video-uri reflectând frumuseţea Madeirei. 

De asemenea, Madeira a atras atenţia conducerii forului mondial de surfing, care a ales-o ca loc de desfăşurare a campionatului mondial din anul 2000. Sportivii sunt şi ei încântaţi de natura insulei şi de valurile perfecte, care le dau ocazia de a trăi de fiecare dată o aventură plină de adrenalină. În plus, spre deosebire de alte locuri, numărul de surferi nu e atât de mare. Madeira e o destinaţie ideală şi pentru cei care doresc doar să-i admire de pe mal pe surferii care înfruntă valurile.

Pe coastele Madeirei există mai multe localităţi preferate de surferi pentru condiţiile lor avantajoase, şi anume Jardim do Mar, un sat aflat la aproximativ 40 de minute cu maşina de capitala insulei, Funchal,  Paul do Mar şi plaja Ponta Pequeña din apropiere de Jardim do Mar, iar pe ţărmul de nord – Sao Vicente, Feija da Areia şi Ponta Delgada.

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri