Parcul Santana

10.05.11 14:28:32

Parcul tematic Santana de pe insula Madeira şi-a deschis porţile pentru prima dată în anul 2004. Oferă o multitudine de atracţii vizitatorilor de toate vârstele, localnici sau turişti. Programul parcului este dedicat tradiţiilor, istoriei şi culturii Madeirei.

Pe o suprafaţă de 17 hectare se întinde o expoziţie interesantă, amplastă în patru pavilioane multimedia. Primul dintre acestea se numeşte „Descoperirea insulei” şi include diverse proiecţii pe ecrane de mari dimensiui, efecte de sunet şi lumină, precum şi diverse sisteme multimedia, care oferă spectatorilor posibilitatea unei călătorii în perioada de început a istoriei insulei. În acelaşi timp, explică o serie de simboluri specifice ale Madeirei, cum ar fi pălăriile „gorro de orelhas”, şi împrejurimile apariţiei unor monumente istorice locale.

Pavilionul denumit „Viitorul Pământului” este dedicat problelor ecologice ale lumii, avertizând asupra pericolului creat de schimbările violente iniţiate de om în mediul înconjurător, precum şi asupra distrugerii progresive a ultimelor colţuri de natură adevărată de pe planetă.

Expoziţia „Călătoria fantastică” e bazată pe povestea unei perechi de îndrăgostiţi. Călătoria lor de nuntă pe insula Madeira a durat trei săptămâni, timp în care cuplul a trăit o serie de aventuri incredibile şi a făcut cunoştinţă cu frumuseţile naturale ale insulei. 

Ultimul pavilion expoziţional – „Lumea insulelor” – consemnează evoluţia Madeirei până în ziua de astăzi. Cu ajutorul ecranelor luminoase explică modul de viaţă al locuitorilor originari ai insulei, legăturile dintre om şi natură, situaţia turismului în perioada actuală, precum şi modalităţile locale de producţie a vinului şi zahărului.

Vizitatorii se deplasează de la un pavilion la altul cu un trenuleţ Monte şi o porţiune de drum şi cu replica unei vechi bărci de pescuit de la Câmara de Lobos. Pentru doritorii de adrenalină, parcul oferă şi bungee-jumping, alpinism şi coborâre în rapel.

Parcul tematic Santana este deschis în fiecare zi, cu excepţia zilelor de luni, între orele 10 şi 19. Biletul de intrare pentru adulţi costă 10 euro, iar copii, seniorii şi grupurile organizate plătesc 8 euro de persoană.

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri