Madeira - Coasta de Sud

(Pagini) > > > Coasta de Sud

Coasta de Sud este cea mai uscată, mai însorită dar şi mai dens populată partea Madeirei. Tocmai de aceea, aici vin cei mai mulţi vizitatori al acestei insule superbe din Oceanul Atlantic. Majoritatea  acestora se îndreaptă către Funchal, însă în mod cert, acesta nu este singurul loc pe care această parte a Madeirei vi-l poate oferi

Camara de Lobos

La circa 7km distnţă de centrul oraşului Funchal, se găseşte un mirific orăşel pescăresc - Camara de Lobos. Distanţa dinre cele două localităţi este atât de mică încât zonele lor periferice au început să se întrepătrundă.

Micuţul sat a fost întemeiat în timpul primelor încercări de colonizare ale portughezilor, încă înainte de vestitul său vecin. Aici a trăit şi unul dintre descoperitorii Madeirei căpitanul Zarco. Acesa l-a denumit Camara de Lobos (cuibul de foci), după marea colonie a acestor animale care sălăşluia pe stâncile de aici, îninte de ancorarea primelor nave. După aceea, locul a devenit prea zgomotos pentru foci, acestea strămutându-se pe insula mai liniştită Desetras.

Astăzi, în oraş trăiesc circa 17 000 de locuitori, care îşi asigură existenţa prin pescuit, pentru care Camara de Lobos este un adevărat centru. În portul de aici a fost ancorată o copie a vasului lui Columb - Santa Maria, care şi astăzi brăzdează valurile mării din jurul insulei plimbând turiştii.

Cel mai cunoscut vizitator şi veşnic admirator al Camarei de Lobos a fost Winston Churchill, care a venit aici la jumătatea secolului al XX-lea. Vrăjit de locuri şi de gstul excepţional al vinului de Madeira a imortalizat oaşul şi împrejurimile, în multe dintre picturile sale, câştigând prin aceasta inima localnicilor. De aceea, de numele lui vă veţi lovi practic în fiecare colţ al oraşului.

De câteva ori, pe timpul şederii sale curative în Madeira, împărăteasa austriacă Sisi, a vizitat şi ea localtatea.

Calheta

Dacă pe timpul şederii dumneavostră în Madeira veţi tânji după ceva un pic mai tare decât este renumitul vin, nu staţi pe gânduri şi vizitaţi Calheta. Acest mic orăşel agricol a fost mulţi ani, un centru de prelucrare a trestiei de zahăr, dar mai ales al producţiei de rom. Înainte de degustarea acestuia, turiştilor li se recomandă să viziteze centrul nautic local, pentru a încerca câteva dintre ofertele sporturilor de apă

Ribeiro Brava

Acest frumos oraş, cu 5500 de locuitori, reprezintă baza de plecare pentru câteva drumeţii interesate, pe trase ce duc spre interiorul Madeirei. Râul cu acelaşi nume, ce curge spre Oceanul Atlantic, formează o graniţă naturală între zonele de sud şi de vest ale insulei.

De aici, se poate pleca în plimbare,  oarecum dificilă, spre oraşul Funchal, aflat la o distanţă de 15 km.

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri