Madeira - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Madeira, ca destinaţie turistică, prezintă o variată ofertă  hotelieră. Studierea acesteia, datorită numărului mare de stele, dă mai mult senzaţia unei hărţi astronomice, aşa că, în privinţa  nivelului  serviciilor oferite nu sunt într-o postură nefavorabilă.


Aici vin, în cea mai mare parte, turişti exigenţi, în special din Marea Britanie şi cei care sunt obişnuiţi cu standarde ridicate pentru care sunt dispuşi să plătească sume corespunzătoare.

Pentru sejururile de o săptămână, preţurile pleacă de la 400 Euro, penru cazare standard, până la aproape dublu, pentru camere care asigură un lux şi un confort mai puţin obişnuit.


Hotelurile de pe litoral oferă, în afara serviciilor calitative şi o vedere superbă la mare. Cele situate în munţi oferă în schimb, distanţe mici până la traseele turistice, dar sunt şi mai ieftine decât cele litorale.

Personal zâmbitor

Madeira îşi respectă turiştii. Numai în situaţii excepţionale, aici puteţi întâlni rea-voinţă sau o servire necorespunzătoare  din partea personalului hotelier. Cunoaşterea limbilor străine (în special engleza) este un lucru de la sine înţeles. Aici, standardul ridicat este considerat normal, dar şi oferirea bacşişului este tot un lucru obişnuit.

Dotările hoteliere

Datorită accesului mai dificil la apa mării, aproape fiecare hotel din Madeira are propria piscină cu apă sărată, iar unele au şi plajă cu nisip natural. Celelalte dotări depind de calitatea hotelului. Chiar şi în cele care nu produc suferinţe portofelului dumneavoastră, puteţi avea la dispoziţie saună, centre fitness, baruri sau terenuri de tenis.

Oasis Atlantic

Se află la 12 km de Funchal, unde merge de două ori pe zi autobuzul hotelului. Din camera de hotel, vi se înfăţişează o privelişte superbă la marea azurie şi minunata plajă Reis Magos. Oaspeţii hotelului pot juca golf sau minigolf,  pe unul dintre cele două terenuri din apropiere, pot face saună, se pot lăsa mângâiaţi de jacuzzi sau se vor odihni citind o carte împrumutată de la biblioteca locală. Aici, o săptămână de cazare  costă în jur de 500 Eur.

Dom Pedro Baia

Hotelul se înalţă deasupra golfului Machovo Bay dn apropierea orăşelului Machico. Aici, se oferă posibilităţi de practicare a sporturilor nautice, piscine deschise şi acoperite şi programe muzicale de seară.O şedere „all inclusive“ , cu mic dejun suedez ajunge la circa 700 Eur, pentru o săptămână.
Orca Praia

Hotelul, interesant din punct de vedere arhitectonic, se află la circa 6 km de Funchal, în  Camara de Lobos. Din toate camerele veţi avea vedere la mare şi la plajă. În fiecare seară, puteţi să vă exersaţi trupul dansînd pe muzică ritmată.

Aici este interesant şi faptul că, vă puteţi încerca abilităţile de căţărători pe un perete de stâncă situat chiar în piscina hotelului.Preţul sejurului, cu micul dejun inclus, este de circa 500 Eur.

Noaptea în natură

Celor cu simţ de aventură li se oferă posibilitatea petrecerii nopţii în corturi. Puteţi să poposiţi atât în campingurile oficiale (unul este în apropiere de Funchal) cât şi în natura liberă.

În Madeira, camparea nu este interzisă prin lege, dar nu aveţi voie să vă aşezaţi cortul pe proprietăţi private sau în zone protejate.

Ultimele curiozităţi...

10.05.2011 Parcul Santana
15.12.2010 Pădurea de dafin
12.05.2010 Curral das Freiras

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

Funchal
Porto da Cruz
strelitzia
tracking
recifuri